recept: Gombás sörfalatok, Kifőzde
Gombás sörfalatok
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

50 dkg leveles­ vajas tészta (mirelit vagy friss),
15 dkg reszelt füstölt sajt,
1 zacskó gombaleves-por,
1 dl tejföl,
2 tojás,
liszt a tészta nyújtásához,
1 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint törött bors és só


A sütemény töltelékéhez a gomba(krém)leves-port 2 dl majdnem forró vízben simára keverjük. Ezután kislángra állítjuk, és folyamatosan kevergetve addig pároljuk, míg egészen be nem sűrűsödik.
Hagyjuk, hogy kihűljön, majd belekeverjük a tejfölt és a zúzott fokhagymát, kevés törött borssal ízesítjük. Végül egy felvert tojást adunk hozzá, meg a reszelt sajtot.
A felengedett tésztát lisztezett deszkán tetszés szerinti alakzatokra vágjuk vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden egyes darabra halmo­zunk a töltelékből, majd akár batyuformára, akár kifliformára vagy kosárformára össze­hajtogatva, sütőlemezre rakjuk. Csak arra ügyeljünk, hogy a töltelék ne folyhasson ki a tésztából. A tetejét bekenjük a megmaradt felvert tojással.
Előmelegített, forró sütőbe toljuk, és erős lángon 13-15 perc alatt szép világossárgára sütjük.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: leveles tészta

Forrás: Internetes gyűjtés alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.09.03. Utoljára frissítve: 2008.09.03.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-05-01 20:32:05 - 1.21)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez